Testimonials

Wilma de Valk


Ben 12 mei bij jou in de praktijk gekomen door aanraden van mijn vader. Hij was ook onder behandeling bij jou met dry needling therapie. Mijn klachten waren een frozen shoulder en die kon jij wel behandelen met dry needling. Hiervoor zat een hele medische achtergrond. Ben in oktober 2013 doorverwezen naar de orthopeed in Meppel doordat ik al een tijdje last had van mijn schouder. In november 2013 een barbotage behandeling gehad. Klachten kwamen weer terug en toen in juli 2014 opnieuw een barbotage behandeling gehad. Klachten kwamen weer terug dus in maart 2015 maar weer terug naar de orthopeed. Maart en april 2015 een kenacort (ontstekingsremmer)spuit gehad. September 2015 maar weer terug naar de orthopeed want klachten waren weer terug, ben toen doorverwezen naar de fysio. Van eind september t/m eind december 2015 fysio gehad maar zonder resultaat.Januari 2016 afspraak gemaakt met huisarts en die heeft mij toen doorverwezen naar een orthopeed in Heerenveen. Hier foto’s laten maken met als diagnose frozen shoulder. Werd mij verteld dat hier weinig aan te doen was en vanzelf over ging en vooral geen fysio. Toen hoorde ik van mijn vader over dry needling en zodoende ben ik bij jou terecht gekomen. Heb in totaal negen behandelingen gehad en met resultaat, wat geweldig. Kan alles weer met mijn arm, waar ik zowat 2,5 jaar in beperkt was. Ben zeer te spreken over deze behandeling.Was af en toe wel wat pijnlijk,maar dat had ik er graag voor over. Heel erg bedankt voor alles.

September 2016

Els Niewold


In oktober 20.. kreeg ik last van een piep in mijn hoofd. Hij ging niet meer weg en was constant aanwezig. Door de huisarts doorverwezen naar het audiologisch centrum. Daar ben ik onderzocht. Ik had geen gehoorschade, geen verkalkte gehoorbeentje. Eigenlijk konden ze geen verklaring vinden en kreeg ik de mededeling dat ik er maar mee moest leren leven, Tinnitus. Daar heb ik nog wel wat extra tips en hulp bij gekregen om niet compleet gek te worden van de herrie in mijn hoofd. Het leven met Tinnitus lukte me aardig (gewoon doorgaan met ademhalen). Maar het was wel zwaar. Juist op momenten dat het stil is of ik niet lekker in mijn vel zat was het onmogelijk om me voor de herrie af te sluiten of het te negeren. Oktober 2013, ben ik via een vriendin bij Pim Pellinkhof terecht gekomen. Hij wilde proberen of de klachten uit mijn nek kwam en of het te verhelpen/verbeteren was met dry needling. Ik had niet verwacht dat mijn nek een probleem zou geven omdat ik voor mijn idee geen last van mijn nek had, tot Pim mij liet voelen hoe gespannen deze spieren waren. Ik reageerde goed op de behandeling. We zijn begonnen aan een intensief traject. 2 keer in de week. 1x prikken en 1 keer 'knijpen'. Na 2 maanden heeft Pim me zover gekregen dat ik erbij ben gaan sporten onder begeleiding. Zo kon mijn lichaam beter de afvalstoffen wegwerken die vrij kwamen bij de behandeling. De behandeling werd telkens bij de oefeningen betrokken en zo nodig aangepast of afgeschaft. De eerste tekenen van verbetering waren de momenten waarop ik dacht; 'He, hoor ik het nog? Ja ik hoor het nog'. Het feit dat ik erover na moest denken was al een stap in de goede richting. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder. Ik kom nu 1 keer in de week bij Pim om geprikt te worden. Er zijn al heel wat spiergroepen en -banen aan de beurt geweest, tot aan mijn buikspieren toe. Mijn houding is beter geworden. Mijn conditie verbeterd. Maar het meest geweldig is dat het geluidsniveau in mijn hoofd van een 9 gedaald is naar een 3!! Ik liep laatst in het park en toen hoorde ik dat de vogeltjes harder floten dan de piep in mijn hoofd! Als ik nu ga slapen wordt ik niet meer overstelpt door herrie omdat het om mijn heen stil is geworden. Het is een lang traject en af en toe zakte de moed me in mijn schoenen, stond ik op het punt om op te geven. Maar ik ben zo blij dat Pim me wist te motiveren om vol te houden. En ik heb goede hoop dat ook die laatste 3 zal kunnen verdwijnen!

Januari 2015

Karin van der Leest


Bijna een jaar na mijn eerste testimonial schrijf ik graag nog een update. "Ik word nog steeds door Pim behandeld, maar de frequentie van behandelingen is van 2x per week naar 1x per 4 weken gegaan. Ik word nu op onderhoudbasis behandeld en heb grotendeels mijn actieve leven terug. Ik zal waarschijnlijk mijn been altijd in de gaten moeten houden en er is nog altijd wat restpijn, maar ik wandel dagelijks, vaak minimaal een km of 5 en ik heb ook alweer wandelingen van rond de 3 uur (10 km) gemaakt. En dat terwijl ik vorig jaar rond deze tijd nog veel moeite met staan had en na een kort bezoekje of rondje winkels bekaf was. De behandelingen en begeleiding van Pim hebben mij weer op dit punt gebracht. O ja, en mijn eigen doorzettingsvermogen en de wil om alle (pijnlijke) behandelingen te verdragen, zoals Pim altijd zegt. Ons gezamenlijke motto is dan ook: opgeven is geen optie!"

Update Juli 2014 - Karin van der Leest

Jan-Paul Hoekstra


Op aanraden van een andere atleet kwam ik bij Fysio PFP. Na een warm ontvangst neemt Pim rustig de tijd om mijn klachten aan te horen. Het gaat om een pijnlijke lies die al enkele weken ervoor zorgt dat ik mijn atletiektrainingen niet kan volbrengen. Met behulp van dry needling weet Pim met 1 behandeling nagenoeg alle pijn aan mijn lies te laten verdwijnen. Het was voor mijzelf doorzetten want dry needling kan best gevoelig zijn. Tot mijn eigen ongeloof en beter weten in voldoe ik 2 zware trainingen en bezoek Pim nog een keer om te zien wat zijn mening is over mijn lies. Weer is het door de pijn heen bijten als Pim nog enkele triggerpoints doorprikt. Ook na de 2e behandeling en weer 2 stevige trainingen blijft mijn lies nagenoeg pijnloos. Wat mij betreft een echte aanrader!

26 oktober 2013

Karin van der Leest


Ik zal proberen om een lang ziekteverhaal kort te houden. Na 2 hernia's (waarvan de 1e geopereerd en een recidief na 4 maanden) bleef ik zitten met rare klachten. Een soort ontstekingsgevoel bij mijn enkel, een branderig gevoel. De huisarts en mijn toenmalige fysiotherapeut wisten niet wat het was. Later werden de pijnklachten heftiger, werd de kuit bij het lopen pijnlijk. En daarna kwam er hevige pijn in de knieholte en het bovenbeen bij. Zo extreem pijnlijk, dat lopen en zitten moeilijk waren en later vrijwel onmogelijk. Mijn hele been was van enkel tot de onderrug ondragelijk pijnlijk, een combinatie van spierpijn en zenuwpijn. 5 maanden na het recidief kon ik nauwelijks meer lopen, niet meer zitten en lag ik voornamelijk plat. Mijn neuroloog en huisarts stonden voor een raadsel. Een zenuwblokkade in de rug hielp niet. In december wees een scan uit dat mijn 2e hernia weg was, maar ik was vrijwel immobiel en had veel pijn, ondanks stevige dosis pijnstillers en spierverslappers. Dat bleef zo, tot ik via een familielid na een half jaar bij fysiotherapeut Pim Pellinkhof terecht kwam. Pim dacht in de beschrijving van mijn klachten een spierproblematiek te ontdekken en hij had gelijk. Mijn rechterbeen had door de voorafgaande hernia's extreem verkleefde en verkorte spieren, (wat ook weer invloed had op de zenuwen), de oorzaak van alle pijn en immobiliteit. Na een aantal weken met massagetherapie te zijn behandeld, kon ik weer kort zitten en beginnen met lopen. Later in mijn revalidatietraject ben ik behandeld dmv dry needling en kreeg ik bewegingstherapie in de sportzaal bij de praktijk. Langzaam hoefde ik minder plat te liggen en kon ik wat meer zitten en wandelen. Ik ben nu weer zover dat ik weer wat meer dingen buiten de deur kan en bijvoorbeeld 3 uur achter elkaar iets kan doen. Ik heb nog een stuk revalidatietraject te gaan, maar ik kan al veel meer dan ik 6 maanden geleden voor mogelijk had gehouden. Want toen kon ik helemaal niets.

25 augustus 2013