Testimonials

Rick Dijksterhuis


In september 2017 brak ik tijdens een voetbalwedstrijd mijn kuitbeen, waarna een operatie en een lang revalidatietraject volgde. In december 2017 begon ik opnieuw met lopen en startte ik mijn revalidatie bij een fysiotherapiepraktijk in Groningen. Helaas bleven de pijnklachten na meer dan zes maanden aanwezig en merkte ik dat er eigenlijk geen verbetering meer in het traject zat. Ik ging op zoek naar een oplossing zodat ik weer kon voetballen en zo kwam ik terecht bij Fysio PFP. Na de intake was het voor Pim en Frank al snel duidelijk waar het probleem lag. De spieren in mijn onderbeen waren nooit goed losgemaakt waardoor ik klachten bleef ervaren aan mijn been. Aan de Orionlaan is Pim gestart met dry needling voor de spieren in mijn onderbeen. Na een aantal weken toen ik mij weer eens moest haasten naar de bus merkte ik het effect van de behandeling: ik kon weer sprinten. Vanaf dat moment heeft Frank mijn revalidatie op zich genomen. De trainingen waren intensief en zwaar, maar ik merkte met de week dat ik fitter en sterker begon te worden. Na een aantal weken is Frank ook sportspecifiek met me aan het werk gegaan. We gingen naar buiten zodat ik verschillende oefeningen kon doen met zowel voetbal als ladder. In het begin was dit wennen, maar ik merkte iedere week dat ik dichterbij mijn doel kwam; pijnvrij voetballen. Het duurde vanaf toen ook niet lang meer voordat dit weer mogelijk was. Inmiddels heb ik geen pijn meer en sta ik wekelijks op het veld. Ik wil Frank en Pim hartelijk bedanken voor hun hulp. De volgende keer weet ik dat ik met klachten direct naar Fysio PFP moet gaan.

November 2018

Rolf Reiling


Ik had een doel. In 2018 zou ik de Ironman van Maastricht volbrengen. Toen ik, na het steeds verder uitbreiden van mijn trainingsuren in november 2017, steeds meer last kreeg van mijn knie zat ik flink te balen. Dit kon ik niet gebruiken, er moesten kilometers gemaakt worden. Maar bij elke looptraining kwam na een bepaalde tijd de stekende pijn terug. Ik kwam aan de praat met een bevriende student fysiotherapie die stage liep bij Fysio PFP bij Jeroen. Hij raadde me aan toch maar even een afspraak te maken en regelde dit ter plekke. Zo gezegd, zo gedaan en ik ontmoette Jeroen in de vestiging aan de Nieuweweg. Na een gezellige kennismaking is er begonnen met onderzoeken en werden één voor één de mogelijke oorzaken weggenomen waarbij uiteindelijk de meest voor de hand liggende oorzaak overbleef. In ditzelfde consult is meteen begonnen met de behandeling. Ik bleek enkele spieren overbelast te hebben en met behulp van dry needling zou dit het snelst verholpen zijn. Ik wilde zo snel mogelijk mijn training hervatten dus ik was blij dit te horen. Enkele weken ben ik bij Jeroen geweest om een aantal knopen aan te pakken. Ook kreeg ik rekoefeningen mee die ik met behulp van een app kon bekijken en nadoen. Ik merkte al snel dat mijn benen zachter werden en na 6 weken ben ik weer rustig begonnen met hardlopen volgens een opbouwend schema, en, zonder pijn. Ik ben nog een keer terug geweest voor een laatste sessie en daarmee was het gedaan. Gedurende mijn verdere training heb ik nooit meer last gehad en uiteindelijk heb ik op 5 augustus de Ironman gefinisht.

Augustus 2018

Wilma de Valk


Op 12 mei 2016 ben ik bij jou in de praktijk gekomen op aanraden van mijn vader. Hij werd op dat moment behandeld met dry needling. Ik had last van een frozen shoulder en die kon jij behandelen met dry needling. De diagnose kwam echter niet zomaar tot stand. In oktober 2013 werd ik doorverwezen naar de orthopeed in Meppel omdat ik al geruime tijd last had van mijn schouder. In november 2013 kreeg ik daarom een barbotage behandeling, waarna de klachten terugkwamen en dezelfde behandeling in juli 2014 opnieuw werd uitgevoerd. Deze behandeling was opnieuw zonder resultaat en dus moest ik in maart 2015 opnieuw naar de orthopeed voor een ontstekingsremmende injectie. In september ben ik opnieuw teruggegaan naar de orthopeed omdat er weer geen resultaat was. Nu werd ik doorverwezen naar de fysiotherapeut welke mij heeft behandeld van september tot december zonder resultaat. Begin 2016 heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts welke mij heeft doorverwezen naar de orthopeed in Heerenveen. Hier werd na verschillende onderzoeken de diagnose frozen shoulder gesteld. Er werd mij verteld dat hier weinig aan te doen was, en ik vooral geen fysiotherapie moest volgen. Mijn vader vertelde me toen over dry needling en zodoende ben ik bij jou terecht gekomen. Na negen behandelingen kon ik alles weer met mijn arm, waar ik 2,5 jaar door werd beperkt. Ik ben zeer te spreken over de behandelingen. Af en toe was het wat pijnlijk, maar dat had ik er graag voor over. Heel erg bedankt voor alles.

September 2016

Els Niewold


Op een gegeven moment kreeg ik last van een piep in mijn hoofd, welke niet wegging en constant aanwezig was. Door de huisarts werd ik doorverwezen naar het audiologisch centrum. Er werd geen verklaring gevonden voor de piep waar ik last van had (tinnitus), wel kreeg ik nog een aantal tips mee om niet helemaal gek te worden van de herrie in mijn hoofd. Het leven met tinnitus lukte me aardig, maar was wel zwaar. Juist op de momenten dat het stil was of ik niet lekker in mijn vel zat was het onmogelijk voor mij om me af te sluiten van de herrie. In oktober 2013, ben ik via een vriendin van mij bij Pim terecht gekomen. Hij wilde onderzoeken of de klachten uit mijn nek kwamen en of het te verhelpen was met dry needling. Ik kon me niet voorstellen dat mijn nek een probleem zou geven omdat ik hier helemaal geen last van had. Pim liet mij echter merken dat er behoorlijk veel spierspanning aanwezig was. Ik reageerde goed op de eerste behandeling, en we begonnen aan een intensief traject van twee behandelingen per week. Één keer per week dry needling en één keer per week stevig losmaken. Na twee maanden heeft Pim mij zover gekregen dat ik naast de behandelingen onder begeleiding ben gaan sporten. Hierdoor kon mijn lichaam de afvalstoffen die vrijkwamen tijdens de behandeling beter verwerken. De oefeningen werden indien nodig aangepast aan de behandeling. De eerste tekenen van verbetering waren de momenten waarop ik dacht; 'He, hoor ik het nog? Ja ik hoor het nog'. Het feit dat ik erover na moest denken was al een stap in de goede richting. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder. Ik word wekelijks door Pim geprikt. Verschillende spiergroepen zijn al aan de beurt geweest, tot aan mijn buikspieren toe. Mijn houding en conditie zijn verbeterd, maar het meest geweldig is dat het geluidsniveau in mijn hoofd van een 9 gedaald is naar een 3. Ik liep laatst in het park en hoorde de vogels harder fluiten dan de piep in mijn hoofd. Als ik nu ga slapen word ik niet meer overstelpt door de herrie omdat het om mijn heen stil is geworden. Het is een lang traject en af en toe zakte de moed me in mijn schoenen, stond ik op het punt om op te geven. Maar ik ben zo blij dat Pim me wist te motiveren om vol te houden. En ik heb goede hoop dat ook die laatste 3 zal kunnen verdwijnen.

Januari 2015

Karin van der Leest


Bijna een jaar na mijn eerste testimonial schrijf ik graag een update. Ik word nog door Pim behandeld, maar inmiddels kom ik nog maar één keer per vier weken. Ik word op onderhoudsbasis behandeld en heb grotendeels mijn actieve leven terug. Ik ervaar nog wat restpijn en zal waarschijnlijk mijn been nog wel in de gaten moeten houden. Ik wandel dagelijks ongeveer vijf kilometer en ben soms wel eens drie uur onderweg om tien kilometer te lopen. Dit allemaal terwijl ik vorig jaar rond deze tijd veel moeite had met staan en na een kort bezoekje of rondje winkels al teveel was. De behandelingen en begeleiding van Pim hebben mij weer op dit punt gebracht. Natuurlijk ook mijn eigen doorzettingsvermogen en de wil om alle behandelingen te ondergaan, zoals Pim altijd zegt. Ons gezamenlijke motto is dan ook: opgeven is geen optie!"

Update Juli 2014 - Karin van der Leest

Jan-Paul Hoekstra


Op aanraden van een andere atleet kwam ik bij Fysio PFP terecht. Na een warm ontvangst nam Pim rustig de tijd om mijn klachten aan te horen. Het ging om een pijnlijke lies die er al enkele weken voor zorgt dat ik mijn atletiektrainingen niet kan volbrengen. Met behulp van dry needling weet Pim mij met één behandeling van nagenoeg alle pijn in mijn lies af te helpen. Tot mijn eigen ongeloof en beter weten in voldeed ik twee zware trainingen en bezocht Pim nog een keer om te zien wat zijn mening was over mijn lies. Opnieuw moest ik door de pijn heen bijten toen de tweede dry needling sessie werd uitgevoerd. Na de tweede behandeling en weer twee stevige trainingen bleef mijn lies nagenoeg pijnloos. Wat mij betreft een echte aanrader.

26 oktober 2013

Karin van der Leest


Na twee hernia's (eerste geopereerd en recidief na vier maanden) bleef ik zitten met rare klachten. Ik ervaarde een branderig gevoel bij mijn enkel. Mijn huisarts en toenmalige fysiotherapeut konden niet ontdekken wat hier aan de hand was. De pijnklachten werden heftiger en mijn kuit werd pijnlijk tijdens lopen. Vervolgens kreeg ik er hevige pijn in de knieholte en bovenbeen bij. Zo extreem dat lopen en zitten moeilijk werden en later vrijwel onmogelijk. Mijn hele been deed van enkel tot onderrug ondragelijke veel pijn, een combinatie van spier- en zenuwpijn. Vijf maanden na het recidief kon ik nauwelijks meer lopen, niet meer zitten en lag ik voornamelijk plat. Mijn neuroloog en huisarts stonden voor een raadsel. Een zenuwblokkade hielp niet. In december wees een scan uit dat de tweede hernia weg was, maar ik was vrijwel immobiel en had veel pijn, ondanks stevige dosis pijnstillers en spierverslappers. Dit bleef zo, tot ik via een familielid na een half jaar bij Pim terecht kwam. Pim dacht in de beschrijving van mijn klachten een spierprobleem te ontdekken. Door de voorafgaande hernia’s waren de spieren in mijn rechterbeen extreem verkleefd en verkort, wat weer invloed had op de zenuwen. Dit was de oorzaak van alle pijn en immobiliteit. Na een aantal weken met massagetherapie te zijn behandeld, kon ik weer kort zitten en beginnen met lopen. Verder in mijn revalidatietraject ben ik behandeld door middel van dry needling en kreeg ik oefentherapie in de sportzaal bij de praktijk. Langzaamaan hoefde ik minder plat te liggen en kon ik meer zitten en wandelen. Ik ben nu weer zover dat ik meer dingen buiten de deur kan zelfs drie uur achter elkaar iets kan doen. Ik heb nog een stuk revalidatietraject te gaan, maar ik kan al veel meer dan ik zes maanden geleden voor mogelijk had gehouden. Want toen kon ik helemaal niets.

25 augustus 2013