fbpx

Corona revalidatie

Revalideren en herstellen van Covid-19: Heeft u covid gehad en heeft u moeite met het oppakken van de dagelijkse bezigheden? Wij bieden u de gewenste corona revalidatie aan. Het coronavirus SARS-CoV-2 wordt gezien als een ernstige verkoudheid. De ziekte kan ernstige gevolgen hebben voor de luchtwegen wat resulteert in ademhalingsproblemen. Het virus is zeer besmettelijk en wordt door hoesten en niezen verspreid in de lucht.

Daarnaast kunnen ook mensen last hebben van algehele pijnklachten en spierpijn. Dit virus zorgt voor een aanslag op het lijf wat resulteert in een vermindering van uw algehele uithoudingsvermogen en kracht. Belangrijk is dat u hier op de juiste manier van herstelt.

Heeft u corona (COVID-19) doorgemaakt en wilt u werken aan uw herstel? In zowel in Assen en Groningen hebben wij specialisten voor het revalideren na een covid-19 infectie. Afhankelijk van uw klachten wordt tijdens de intake een behandelplan op maat gemaakt. Wij zullen u zo goed mogelijk informeren en adviseren omtrent uw herstel. Dit zullen wij doen door een juiste belasting toe te passen in uw revalidatie.

Waarom Corona revalidatie?

Corona is een hardnekkig virus dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, ervaren fysieke beperkingen.

Het gaat hier zowel om diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als mensen die thuis corona hebben gehad. De diverse restklachten kunnen leiden tot uitval van deelname aan werk, sport en sociale activiteiten. Persoonlijke begeleiding van zorg professionals is essentieel om te herstellen van dit virus.

Corona revalidatie richt zich onder andere op:​

    Herstellen van vermoeidheidsklachten
  • Verbeteren van spierkracht en conditie
  • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl
Kunnen we je helpen?