fbpx

Samen in beweging met uw eigen beweegprogramma

De fysiotherapeut is dé specialist om u te stimuleren tot voldoende beweging. Vooral mensen met een chronische aandoening kan hij met zijn specifieke expertise begeleiding bieden bij het verbeteren van de conditie, het verhogen van de fitheid en het aanleren van een actieve leefstijl. Deelnemen aan een beweegprogramma kan zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft aan hoeveel minuten per dag u lichamelijk matig actief moet zijn voor een positief effect op uw gezondheid. Matig actief wil zeggen dat u een wat verhoogde hartslag heeft en een wat snellere ademhaling. Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan alle dagelijkse activiteiten bijvoorbeeld fietsen, lopen, traplopen en/of zwemmen. Zo zijn er nog veel meer vormen van activiteit waarbij u uw conditie kunt verbeteren. Voor volwassenen geldt dertig minuten matig intensief bewegen op minstens vijf – maar liever alle – dagen van de week als minimale norm. Als u het moeilijk heeft om uzelf te motiveren en/of wilt u begeleiding bij het bewegen om overbelasting te voorkomen dan helpt de fysiotherapeut u persoonlijk om samen in beweging te komen.

De Fysiotherapeut brengt u in beweging beweegprogramma’s

De fysiotherapeut kan voor u een beweegprogramma’s opstellen dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Deelnemen aan het beweegprogramma kan zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Het beweegprogramma kunt u samen met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie volgen. In deze groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl die ook zelfstandig vol kunt houden door bijvoorbeeld door te stromen naar een sport- of beweegactiviteit bij u in de buurt. Wanneer u het fijner vindt om persoonlijk een beweegprogramma te volgen is dat ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij Praktijk Fysiotherapie Pellinkhof.

Wanneer u start met een beweegprogramma krijgt u een uitgebreid intake gesprek met de fysiotherapeut om elkaar te leren kennen. Bij het intake gesprek wordt er besproken wat u behandeldoel is en wat uw voorkeuren zijn. Voor elk behandeldoel wordt een passende behandelmethode gekozen en afgestemd op uw persoonlijke situatie. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag uw leefstijl verbeteren en wilt u graag hulp van een fysiotherapeut dan bent u altijd welkom bij Praktijk Fysiotherapie Pellinkhof.

Kunnen we je helpen?