fbpx

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie gaat u helpen om van uw sportblessure af te komen. Sportblessures kunnen nogal eens variëren en daarom is het onderzoek bij onze sportfysiotherapeut zo belangrijk. Wanneer uit het onderzoek duidelijk is wat de oorzaak is van de klacht zal de behandeling effectiever zijn. Hierdoor zal er sneller herstel optreden waardoor u sneller weer op het gewenste niveau aan het sporten bent.

Uitleg sportfysiotherapie

Als sporter is het vervelend om een blessure op te lopen en iedere sporter wil zo snel mogelijk weerzijn of haar sportactiviteit hervatten. Sportfysiotherapie helpt hierbij.

Blessures variëren van schouderklachten tot aan revalidatie na bijvoorbeeld een knieoperatie. In elk geval zal de revalidatie functioneel en sport specifiek zijn. Hierdoor kan u zo snel mogelijk de trainingen en/of wedstrijden weer hervatten. Hiervoor wordt samen met uw fysiotherapeut een behandelprogramma opgesteld om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen.

Voordelen sportfysiotherapie

Mogelijke klachten door sportfysiotherapie

KnieCreated with Sketch.
EnkelCreated with Sketch.
LiesCreated with Sketch.
LiesCreated with Sketch.

Samenwerkingen

Door de samenwerking met verschillende sportverenigingen, is er veel kennis aanwezig op gebied van blessures die vaak voorkomen bij onder andere (zaal)voetbal, hardlopen, hockey, volleybal en basketbal. Sportfysiotherapie is één van de specialiteiten van Praktijk Fysiotherapie Pellinkhof.

Behandelmethodes

Behandelmethodes

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van het gehele menselijke bewegingsapparaat.

Manuele therapie
De manueeltherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Dry Needling
Dry Needling is een doeltreffende behandelmethode die wordt toegepast voor het oplossen van triggerpoints in spieren.

Kunnen we je helpen?