fbpx

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie (ESWT) is een therapievorm waarbij er met geluidsgolven weefsel in het lichaam worden behandeld. Met behulp van de shockwave worden geluidsgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Shockwave in de fysiotherapie

Shockwavetherapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die het apparaat afgeeft. De fysiotherapeut brengt deze geluidsgolven met de behandelkop over op het lichaam van de patiënt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

Indicaties

Shockwavetherapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, schouderklachten, pijn rondom knie of enkel, langdurige achillespeesproblematiek, hielspoor of fasciitis plantaris. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt u vaak al het resultaat van shockwavetherapie. Bewegen gaat vaak makkelijker en de pijn blijft vaak weg. De resultaten van deze therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Bewezen effectief en veilig toepasbaar

De laatste jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar het behandelen met shockwave. Zoals eerdergenoemd is er het meeste onderzoek gedaan naar hielspoor, achillespeesklachten en peesverkalkingen in de schouder. Hieruit blijkt dat shockwave absoluut een meerwaarde kan zijn in het herstel. Ook voor de andere indicaties is er, blijk uit verschillende onderzoeken, positief resultaat te behalen. Daarnaast is het ook veilig toepasbaar.

Kosten shockwavetherapie

De kosten voor een losse behandeling met shockwavetherapie zijn bij ons in de praktijk €50. Er kan ook worden gekozen om een diagnostisch ondersteunende echo te maken, vervolgens zes behandeling met shockwavetherapie te ondergaan en tenslotte een afsluitende echo te maken. De kosten hiervoor bedragen €300.

Behandelmethodes

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van het gehele menselijke bewegingsapparaat.

Manuele therapie
De manueeltherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Dry Needling
Dry Needling is een doeltreffende behandelmethode die wordt toegepast voor het oplossen van triggerpoints in spieren.

Afspraak afzeggen.

Overhoop verhinderd voor een afspraak? Kan gebeuren.

Laat het ons even 24 uur voor de afspraak even weten. Door de gegevens hier in te vullen kunnen wij de afspraak uit de agenda halen van de desbetreffende Fysiotherapeut.

Formulier afspraak afzeggen

Pim Pellinkhof

Pim is oprichter en eigenaar van FysioPFP. Hij werkt sinds 2011 met veel enthousiasme als fysiotherapeut en is in 2018 afgestudeerd als manueel therapeut. Zijn specialiteiten liggen in manuele therapie, dry-needling, shockwave en echografie. Als therapeut staat hij voor een persoonlijke en effectieve behandeling met een combinatie van verschillende technieken. 
In zijn vrije tijd basketbalt Pim graag. Hij is dan ook drie avonden in de week op het basketbalveld te vinden.

Werkzaam op de volgende locaties:

Dinsdag: Oranjestraat
Woensdag: Orionlaan
Vrijdag: Pottenbakkersstraat

Kunnen we je helpen?