fbpx

Massagetherapie

Massagetherapie is een therapie die door het geven van mechanische prikkels op het lichaamsoppervlak die aan grijpen op een aantal symptomen bij pathofysiologische toestanden kunnen leiden tot herstel van de evenwichtstoestand in het menselijk lichaam. De mechanische prikkel veroorzaakt verschillende reacties in het centrale en perifere zenuwstelsel. Daarnaast is er ook een reactie in de mastcel. Vervolgens zijn er ook nog reacties in het neuro-hormonale-, neuro-vegetatieve- en de neurosegmentale systemen. Massage verminderd pijn en bevordert de doorbloeding van de spieren, hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd uit de spieren en ontspant de spier.

Sportmassage is gericht op sporters en is anders dan de klassieke massage. De sportmassage kan worden gegeven om het lichaam voor te bereiden op een hogere belasting tijdens trainingen of wedstrijden. Het is mogelijk om de spieren de dag na het sporten te laten masseren om de afvalstoffen af te laten voeren. Een regelmatige massage is gezond en helpt blessures voorkomen.

 

Behandelmethodes

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van het gehele menselijke bewegingsapparaat.

Manuele therapie
De manueeltherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Dry Needling
Dry Needling is een doeltreffende behandelmethode die wordt toegepast voor het oplossen van triggerpoints in spieren.

Afspraak afzeggen.

Overhoop verhinderd voor een afspraak? Kan gebeuren.

Laat het ons even 24 uur voor de afspraak even weten. Door de gegevens hier in te vullen kunnen wij de afspraak uit de agenda halen van de desbetreffende Fysiotherapeut.

Formulier afspraak afzeggen

Pim Pellinkhof

Pim is oprichter en eigenaar van FysioPFP. Hij werkt sinds 2011 met veel enthousiasme als fysiotherapeut en is in 2018 afgestudeerd als manueel therapeut. Zijn specialiteiten liggen in manuele therapie, dry-needling, shockwave en echografie. Als therapeut staat hij voor een persoonlijke en effectieve behandeling met een combinatie van verschillende technieken. 
In zijn vrije tijd basketbalt Pim graag. Hij is dan ook drie avonden in de week op het basketbalveld te vinden.

Werkzaam op de volgende locaties:

Dinsdag: Oranjestraat
Woensdag: Orionlaan
Vrijdag: Pottenbakkersstraat

Kunnen we je helpen?