fbpx

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueeltherapeut onderscheidt zich door uitgebreide diagnosestelling en het toepassen van specifieke manueel therapeutische mobiliserende en manipulerende technieken. Dit kan zijn in de perifere gewrichten, maar ook in de wervelkolom. U zult merken dat pijnklachten snel afnemen en dat u beter beweegt.

Wat is Manuele Therapie?

Het is een specialisatie van de fysiotherapie. In dit specialisme staat bewegingsvrijheid en mobiliteit centraal. Het doel van de manuele therapeut is het verminderen of zelfs opheffen van uw klachten. Dit gebeurt door manueel therapeutische interventies te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan manipulatietechnieken, waardoor beperkingen in functie worden opgeheven. Daardoor zullen klachten herstellen en verdwijnen.


Welk resultaat kan ik verwachten?

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van manuele therapie. Herstel van de klacht is namelijk snel en vaak direct merkbaar. Directe ontspanning en herstel van gewrichten, resulteren in een snelle pijnafname en functieherstel. Als er ontspanning is, kan er gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie.

Manuele therapie

Indicaties manuele therapie

Behandelmethodes

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van het gehele menselijke bewegingsapparaat.

Dry Needling
Dry Needling is een doeltreffende behandelmethode die wordt toegepast voor het oplossen van triggerpoints in spieren.

Shockwavetherapie
Shockwavetherapie is een therapievorm waarbij er met geluidsgolven weefsel in het lichaam worden behandeld.

Kunnen we je helpen?