Fyzziokinetic

Fyzziokinetic is zoals ons motto meer dan fysiotherapie alleen. Met Fyzziokinetic bieden wij als praktijk meer mogelijkheden om te revalideren of om extra uit je eigen sportvermogen te kunnen halen. Met het concentrische en excentrische concept krijgt u de training die ervoor zorgt dat u sneller en krachtiger op het gewenste sport niveau zit.

Maak direct een afspraak met onze specialist


Effectiever bewegen

Fyzziokinetic training is een nieuwe baanbrekende vorm van krachttraining en aantoonbaar effectiever dan normale trainingsvormen. Het succes van de fyzziokinetic zit hem in de specifieke weerstandsvormen. Bij elke beweging, elke oefening en elke herhaling is de training effectiever dan met losse gewichten of op traditionele toestellen. Door het concentrische en excentrische concept spreekt deze vorm van training precies aan wat er nodig is om sneller en krachtiger terug te komen op het gewenste sport niveau.

Geschikt voor revalidatie

Fyzziokintec therapie is voor zowel topsporters als voor patiënten die moeten revalideren. Door het dynamische bewegen in deze specifieke ketens wordt de gehele corestabiliteit versterkt en neemt de kracht en het uithoudingsvermogen extra snel toe. Het belangrijkste is de verrichte arbeid en de verkortings- en verlengingseenheden waarmee getraind wordt. De Flyhwheel-of Kinteic training is hier ultiem geschikt voor.

Sneller resultaat

Onderzoek toont aan dat hiermee resultaten worden behaald die superieur zijn aan andere vormen van krachttraining. Vervolgens geeft het meetsysteem inzicht in de doelen en resultaten die zijn behaald. Bent u geïnteresseerd om te komen trainen met onze Fyzziokinetic toestellen neem gerust contact met ons om vrijblijvend een afspraak te maken.

Flywheel training

De training met de Flywheel box of pully van Exxentric is een relatief nieuwe trainingsmethode. Het lijkt misschien een training voor de echte sporters maar het is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Je traint namelijk op je eigen niveau en bepaald dus zelf de intensiteit van de training. Het flywheel is te gebruiken als extra training maar wij gebruiken hem daarnaast ook veel bij onze revalidatie-trajecten.


Met het bijbehorende analyseprogramma is de vooruitgang bij te houden maar ook in realtime de training zelf. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van trainingen een stuk effectiever is en na 10 trainingen is er al een duidelijke vooruitgang zichtbaar. 

Wanneer is het flywheel voor jou geschikt:


- als vervanging voor normale fitness-oefeningen

-- om als sporter extra spierkracht op te bouwen

- sport revalidatie (bijv. voorste kruisband revalidatie)

- pees problematiek (bijv. jumpers knee)


Heb je vragen of ben je geïnteresseerd, neem gerust contact met ons op.