Fyzziokinetic

Fyzziokinetic is zoals ons motto, meer dan fysiotherapie alleen. Met Fyzziokinetic bieden wij een manier van revalideren en trainen aan die op dit moment in weinig andere praktijken wordt gezien. Het trainen op deze manier zorgt voor zowel een concentrische als excentrische belasting tijdens de training die ervoor zorgt dat u efficiënter traint.

Effectiever bewegen met Fyzziokinetic

De training is een vorm van krachttraining welke aantoonbaar effectiever is dan normale trainingsvormen. Het succes van de Fyzziokinetic zit hem in de specifieke weerstandsvormen. Bij elke beweging, elke oefening en elke herhaling is de training effectiever dan met losse gewichten of op traditionele toestellen. Door het concentrische en excentrische concept spreekt deze vorm van training precies aan wat er nodig is om sneller en krachtiger terug te komen op het gewenste sport niveau.

Geschikt voor revalidatie

Fyzziokintec therapie is voor zowel topsporters als voor patiënten die moeten revalideren. Door het dynamische bewegen in deze specifieke ketens wordt de gehele corestabiliteit versterkt en neemt de kracht en het uithoudingsvermogen extra snel toe. Het belangrijkste is de verrichte arbeid en de verkortings- en verlengingseenheden waarmee getraind wordt. De Flyhwheel-of Kinteic training is hier ultiem geschikt voor.

Geschikt voor revalidatie

Fyzziokinetic is beschikbaar voor zowel topsporters als voor patiënten die moeten revalideren. Door het dynamische bewegen wordt het gehele lichaam versterkt en neemt de kracht en het uithoudingsvermogen snel toe. Het belangrijkste is dat de verrichte arbeid zich constant aanpast aan de kracht die wordt geleverd. Als jij alles geeft, doet de Fyzziokinetic dat ook.

Resultaat

Onderzoek toont aan dat hiermee resultaten worden behaald die superieur zijn aan andere vormen van krachttraining. Het geïntegreerde meetsysteem geeft vervolgens inzicht in de resultaten die zijn behaald.

Wanneer is Fyzziokinetic geschikt voor jou:

  • Vervanging van normale oefeningen
  • Extra spierkracht op te bouwen
  • Sportrevalidatie (bijv. voorste kruisband revalidatie)
  • Peesproblematiek (bijv. jumpers knee)