Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Doormiddel van fysiotherapie gaan wij u helpen om optimaal te blijven bewegen zodat u in het dagelijks leven alle activiteiten zonder hinder kunt verrichten.

Hoe werkt Fysiotherapie?

Manuele therapie

De fysiotherapeut maakt bij de behandeling van uw klachten gebruik van verschillende technieken en kijkt naar u als persoon. Wij werken met een persoonlijk behandelplan wat aansluit bij uw pijnklachten. Het doel van de fysiotherapie het verminderen van uw pijnklachten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door bepaalde spieroefeningen uit te voeren. Daardoor zullen klachten herstellen en verdwijnen.

Indicaties

De fysiotherapeut kan u op verschillende manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er drie soorten behandelingen:

  • Bewegingstherapie
  • Massage
  • Mobilisaties

Vaak worden ze gecombineerd. Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen, en door goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Een afspraak maken?

Om een afspraak te maken voor een fysiotherapie behandeling heeft u geen verwijsbrief van uw arts of dokter nodig. U kunt hiervoor naar onze praktijk bellen of vul uw gegevens in op de contactpagina. Wij nemen dan vervolgens contact met u op.