Dry Needling


Dry needling is een behandelmethode voor het opheffen van myofasciale triggerpoints. Triggerpoints zijn een verharde gevoelige streng in spierweefsel die een lokale verkramping veroorzaakt. Deze verkramping veroorzaakt pijn, tintelingen of een doof gevoel. De triggerpoints worden behandeld door ze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

De techniek zorgt direct voor een vermindering van pijn. Dit is te verklaren door het ontstaan van een reflex waardoor de spier wordt aangespannen. Dit zorgt vervolgens voor een neuro-reflectoire verandering in de spier met als gevolg Dat de spier ontspant waardoor de klachten adequaat bestreden worden. De bewegelijkheid van het spierweefsel neemt toe. Hierdoor kunt u alle dagelijkse activiteiten zonder pijnklachten uitvoeren.

Dry needling is een behandelmethode die vaak wordt toegepast bij chronische- of onverklaarbare pijn. Aandoeningen die behandeld kunnen worden met dry needling zijn: migraine, hoofdpijn, aangezichtspijn en kaakklachten. Tevens wordt deze techniek gebruikt als behandeling bij nek-, schouder- en armklachten, lage rugpijn, heup-, bilproblematiek en knie- en enkelklachten.

Maak direct een afspraak met onze specialist

Indicaties

  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • Jumpers knee
  • Frozen shoulder
  • Liesblessures
  • Nekpijn
  • Zweepslag

Wat is een spierknoop/ triggerpoint?

Een term die vaak voorkomt in de fysiotherapie en in de behandelkamer zijn de woorden spierknoop en/of triggerpoint. De medische naam voor een spierknoop is triggerpoint. Een triggerpoint is een verharde gevoelige streng die een lokale verkramping in het spierweefsel veroorzaakt. Deze verkramping veroorzaakt pijn, tintelingen of een doof gevoel. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van één of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van spieren. Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar het zich bevindt. Er zijn meerdere methodes om triggerpoints tot rust te brengen. Wij behandelen dit met Massage, Dry Needling en oefentherapie gericht op het rekken van de spieren.